KABA

Predloženom trasom pruge ugrožen opstanak u Karlovcu – opasnost od zagađenja pitke vode

KARLOVAC – Predstavnici koalicije Naprijed Karlovac oglasili su se o izmjeni trase nizinske pruge kroz Karlovac. Javnost se krivo informira kada se govori kako se odustalo od izgradnje nizinske pruge. To nije točno, jer što je drugo izgradnja drugog kolsijeka na dionici pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac? Možemo taj projekt nazvati bilo kojim imenom, no ostaje činjenica kako trasa pruge prolazi kroz središnji dio grada, točnije Mekušanski lug, Mostanjsko polje i Logorište. Povoljnija varijanta bila bi da se trasa izmakne 3 kilometra, smatraju u koaliciji.

Osim što bi ovakvim projektom Karlovac dobio jedan visoki i dugački vijadukt u vrijednom prirodnom krajobrazu, izgradila bi se i tri mosta, što bi se pomicanjem trase izbjeglo, jer tada bi trebalo izgraditi samo dva mosta.

Najgore od svega je ugrožavanje vodocrpilišta, jer trasa pruge približava se na samo kilometar od najbližih bunara koji su plitki i povezani s tokom rijeke Korane, a na taj način ugrožen je naš opstanak u ovom gradu, jer čista pitka voda osnovni je uvjet života, smatra kandidat za gradonačelnika ove koalicije Davor Petračić.

omicron