KABA

Sportski inspektori na terenu, Karlovac miran?

 

KARLOVAC – Četrnaest sportskih inspektora ministra Željka Jovanovića krenulo je u inspekcijski nadzor sportskih udruga koje djeluju u sustavu sporta u Republici Hrvatskoj. Popularno “češljanje” neće obavljati nitko sa područja grada Karlovca i Karlovačke županije koji su ostali bez svog predstavnika unutar četrnaestorice žigosanih. Prvoj garnituri inspektora vrlo brzo priključiti će se još petorica njih iz Grada Zagreba. Bez obzira što niti jedan  inspektor nije iz Karlovca, to ne znači da će područje naše županije biti zaobiđeno.
 
– Za sada nema nikakvih naznaka da će se netko zaposliti na radno mjesto sportskog inspektora iako smo to sistematizacijom predvidjeli. Svih 14 odnedavno zaposlenih kao inspektori zaposleni su unutar velikih ureda i gradova. Poput Ureda državne uprave Zagrebačke županije ili gradova Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka., kazao nam je Željko Spudić iz Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji.
 
Sportski inspektori tako ispred sebe imaju 16 tisuća sportskih udruga, 32 nacionalna sportska saveza iz grupe olimpijskih sportova i njih još 38 iz garniture neolimpijskih sportova.
 
–  Znam da je klubovima teško i da u njima djeluju pravi čarobnjaci koji sa skromnim prihodima uspijevaju pokriti sve troškove i osigurati njihovo normalno funcioniranje. Nadam se samo da pri tome netko nije pravdao troškove na nepodoban način, jer bilo bi šteta da se kazni nekoga iz naše županije, poručio je pročelnik županijskog Ureda za prosvjetu,kulturu i sport Željko Šančić.
 
Za očekivati je da će u konačnici primarne adrese sportskih inspektora biti profesionalni sportski klubovi kakvi u Karlovcu ne postoje. Iz tog razloga mjesto sportskog inspektora i dalje je prazno. Ministarstvo uprave očito je zaključilo da im je  za  potrebe Karlovca dovoljno i pet inspektora Gradskog ureda Grada Zagreba,  koji uvijek mogu pokucati na vrata susjedne županije.