KABA

Svjetski je dan potrošača; njihov dan čestitao im i gradonačelnik Jelić

KARLOVAC – Svjetski je dan zaštite prava potrošača. „Pravda za potrošače odmah!” je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prava potrošača, a oorganizacija Consumers International (CI) pozvala je svoje članove i pristalice da iskoriste ovu priliku i razotkriju stvarnu štetu koju smo pretrpjeli zbog slabe ili nepostojeće zaštitom potrošača u Hrvatskoj.

Međunarodni dan zaštite potrošača članice Consumers Internationala obilježavaju od 1983. godine. No, porijeklo proslave seže u 1962. i ‘Deklaraciju o osnovnim pravima potrošača’ predsjednika Kennedya.

Spomenuti dokument precizirao je četiri temeljna prava potrošača: pravo na sigurnost roba i usluga, na njihov izbor, na cjelovitu, istinitu i pravovremenu informaciju te pravo potrošača da se čuje njihov glas.

Svjetski dan prava potrošača 2013. bit će važna prilika za organizacije za zaštitu potrošača da privuku svjetsku pažnju na važnu ulogu koju zaštita potrošača ima u stvaranju sigurnijih i poštenijih društava te na to koliko je važno da potrošači 21. stoljeća dobiju zaštitu 21. stoljeća.

Svjetski dan prava potrošača svim potrošačima građanima i građankama Karlovca čestitao je danas karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Ovaj dan je prilika ukazati na probleme s kojima se potrošači svakodnevno susreću, kaže gradonačelnik u priopćenju u kojem je zahvalio i udrugama koje svojim radom nastoje aktualizirati te probleme i potaknuti njihovo rješavanje.

– Dobra suradnja udruga koje se bave pitanjima zaštite potrošača s gradom Karlovcem od velikog je značaja, kaže Jelić dodajući kako će podržati zamolbu Udruge Korana i ROZP-a, te im pomoći u sufinanciranju troškova korištenja prostora koji im je Grad osigurao.

omicron