Izgorio kontejner u Smičiklasovoj

KARLOVAC – Karlovački profesionalni vatrogasci sinoć su ponovno imali posla. U Smičiklasovoj ulici izgorio je kontejner za smeće. Brzom reakcijom požar je ugašen, no iz karlovačke Javne vatrogasne postrojbe apeliraju na građane da povećaju pozornost i oprez na to što odlažu u kante za smeće.

Iako je šteta nastala samo na kontejneru, on je ipak vrijedan 5 tisuća kuna, a zbog blizine parkiranih automobila, šteta je mogla biti i veća da se požar proširio.

Osim toga, apeliraju i na građane da takve požare ne gase vodom, već aparatima za početno gašenje. Jer voda može izazvati još gore reakcije budući da je sadržaj kontejnera nepoznat. Najbolje je da nazovete na broj 193 i vatrogasci će brzo doći i ugasiti požar adekvatnim sredstvima.

Još jedan apel ide i našim mlađim sugrađanima kojima izazivanje požara kontejnera, često služi kao ”zabava”. To je jako opasna situacija, kažu iz JVP, zbog toga što se kontejneri nalaze u blizini drugih objekata tako da se požar može brzo proširiti, a posljedice mogu biti i većih razmjera.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pozar_kontejnera_sulekova/*{/rokbox}