KABA

Posljednja sjednica trenutnog saziva Gradskog vijeća

KARLOVAC – Iako je trebala početi još u 9 sati, zbog stanke je gotovo sat vremena kasnije započela 35. sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Sve je kasnilo zbog odluke Stjepana Tvrdinića da napusti Vijeće kao zastupnik HSS-a. Svoj mandat u Vijeću Tvrdinić prepušta nekome iz redova stranke. Tvrdinić je, podsjetimo, još u studenom prošle godine podnio neopozivu ostavku na sve dužnosti u HSS-u.

Na sjednici je SDP-ov Josip Benčić upitao što je s Društvenim domom u Mostanju, na što je gradonačelnik Damir Jelić kazao da je drustveni dom u Mostanju nažalost zadesila nepravda u Domovinskom ratu. Grad je uložio u kupnju zemljišta, te dokumentaciju u vrijednosti 750.000 kn. Bilo bi dobro da se država uključi s 5,6 mil kn i tada bi taj projekt bio gotov najkasnije za godinu dana, zaključio je Jelić. Benčić je na to odgovorio da zna kako je dom prošao u Domovinskom ratu, a zna i tko ga je oteo – HDZ na čelu s Vukelićem. Jelić mu je na to odgovorio da mu on nije mogao uzeti taj Dom, te da je Benčić u to vrijeme bio član tog HDZ-a pa je taj Dom sam sebi uzeo. Benčić je na to rekao da što se tiče njegovog učestovanja u HDZ-u ne misli se nikom ispričavati.

Zadnja sjednica Gradskog vijeća dalje je prolazila u nostalgičnom tonu. Tako je Marija Bodrožić Zorić rekla da se u protekle 4 godina nitko nije upitao kako građani plačaju struju, školuju djecu i što je na kraju krajeva grad učinio za građane. Nažalost, kaže kako se i dalje ne možemo pohvaliti proizvodnjom, i dalje se otvaraju shopping centri. Kako stvari stoje Karlovac će i dalje biti grad bez bazena, kina, lijepih fasada. Krizi unatoč pomagalo se samo NK karlovcu, a danas prvoligaša nemamo. Ne krivim samo vladajuće već i oporbu, trebali smo inzistirati na kapitalnim objektima, zaključila je Bodrožić Zorić.

Na to se javila Marina Kolaković i rekla da je istina da su izostale investicije u industriji, a lošom politike Vlade 2012. godine je ta godina izgubljena za ovu zemlju. Na to joj je Bodrožić Zorić odgovorila kako grad ne treba očekivati pomoć od Vlade već da je sam trebao pokrenuti proizvodnju.

omicron