KABA

Nikolina Luketić na čelu ZAKUD-a Karlovačke županije

KARLOVAC – Nikolina Luketić iz Kulturno umjetničkog društva Klek izabrana je jučer za predsjednicu Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih djelatnosti -ZAKUD Karlovačke županije. Na četverogodišnji mandat birao ju je Upravni odbor ZAKUD-a kojeg čini jedanaest članova. Luketić je tako zamijenila dosadašnju vrlo uspješnu predsjednicu Vesnu Papac, koja je na čelu ZAKUDA bila punih osam godina. Vesna Papac članica je Udruženja likovnih amatera ULAK te je upravnom odboru i skupštini Hrvatskog sabora kulture. U ZAKUD Karlovačke županije kao krovnu udrugu kulturno – umjetničkog amaterskog djelovanja u Karlovačkoj županiji, učlanjeno je 70 udruga s područja kulture. Riječ je o folklornim, plesnim i kazališnim ansamblima, pjevačkim zborovima i malim vokalnim sastavima, književnim sekcijama i udrugama. Na sinoć održanoj izbornoj skupštini ZAKUD-a bio je i Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture, koji je pozdravio nazočne te im poželio uspješan rad.

– Mogu reći da je ZAKUD Karlovačke županije zaista najbolja u Republici Hrvatskoj, jedna od najbolje organiziranih zajednica u zemlji koja radi na dobrobit svih kulturnih udruga Karlovačke županije. Imamo vrlo tijesnu suradnju i nadam se da će tako biti i u budućnosti, rekao je Dražen Jelavić tajnik HSK-a.

Hrvatski sabor Kulture i ZAKUD inače su zajednički obnovili Susret hrvatskih tamburaša, koji je nakon više od 15 godina pauze okupio najbolje tamburaške orkestre.