KABA

Žetva medalja na 6. Feniks Budosport kupu

 

Šesti međunarodni “Feniks Budosport kup , održan protekli vikend u Zagrebu, zadovoljio je apetite karlovačkih i ozaljskih taekwondoista. Na natjecanju u organizaciji zagrebačkog TKD “Feniks” nastupilo je 640 natjecatelja iz 59 klubova.
 
Članovi TKD “Karlovac” iz Podsusedske dvorane Sutinska vrela vratili su se sa 2 zlatne, 7 srebrnih i 6 brončanih medalja. Zlato su osvojili Josip Vuljanić u kategoriji mlađih kadeta i Mirsad Bećirović u tehničkim formama. Mlađa kadetkinja Lorena Colja i juniorka Lena Pruginić uzele su srebra u borbama, a isto je pošlo za rukom i Mariji Marinčić, Ivanu Vugrincu i Klaudiji Marinić u kickovima. Medalje istog sjaja u izvađanju tehničkih formi uzeli su Marko Strusa i Matea Beršinić. S medaljama oko vrata vratili su se još kadet Dejan Bijelić, mlađi kadet Ivan Josipović, mlađa kadetkinja Lea Vincek i junior Igor Kozina koji su uzeli bronce u borbama. Brončane su bile još Nina Protulipac i Marta Šavor Radičević u tehničkim formama.
 
 Na istom turniru uspješan je bio i drugi karlovački klub, TKD “Prada” . Oni su nastupili sa 13 natjecatelja te su se iz Zagreba vratili sa dva srebra i pet bronci. Srebro u kategoriji do 55 kilograma osvojile su kadetkinja Helena Kristović i juniorka Ana Ostoja, dok su senior Vlatko Bolješić do 80 kilograma i seniorka Snježana Linta do 57 kilograma bili brončani. Tri medalje uzeli su još mlađi kadeti Luka Buneta i Borna Salaković do 24 kilograma i Goran Bunčić iznad 51 kilogram.
 
Dvije medalje sa “Feniksa” uzeli su članovi TKD “Ozalj” . Boris Najer osvojio je zlato u juniorskoj konkurenciji iznda 78 kilograma, a Drago Korenić broncu do 55 kilograma.