snijeg_slunj2

KARLOVAC/HRVATSKA – Snijeg osim što je prouzročio brojne prometne nesreće na našem području, također je zatvorio i prometnice. Tako su na svim cestama u županiji proglašeni zimski uvjeti, a još uvijek nema slobodnog prometnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci te obrnuto.

No dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, nakon stišavanja bure otvorena je za sva vozila. Za sav promet je još uvijek zatvorena Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene, dok je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena samo za osobna vozila.

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Lici, dijelu Slavonije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i D1 na dionici Macelj-Karlovac-Knin. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Dobra vijest je da se povukla voda s kolnika na državnoj cesti D36, Karlovac – Šišljavić – Donja Kupčina u mjestu Rožan Breg, stoga je u potpunosti prohodna.