KABA

Duga Resa dobila prostor za rekreaciju djece s posebnim potrebama – zaslužne udruge Sunce i Gromovi

KARLOVAC – U dugoreškom parku dr. Franje Tuđmana danas je svečano otvorena prostorija za rekreaciju djece i osoba s posebnim potrebama. Najzaslužniji za realizaciju ovog projekta su Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” i Udruga djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Sunce”.

Potreba za otvaranjem jedna ovakve prostorije u Dugoj Resi nametnula se sama po sebi, rekla nam je predsjednica Sunca Snježana Božičević i dodala kako je prostorija namijenjena svoj djeci i osobama s poteškoćama u razvoju te hrvatskim braniteljima. Kad su shvatili, napominje, da sami ne mogu ostvariti jednu tako zahtjevnu ideju odlučili su se na suradnju s članovima Udruge Gromovi s kojima već dugi niz godina njeguju dobre odnose. Potom su zajednički 2011. godine aplicirali projekt na natječaj Ministarstva branitelja. Presijecanjem vrpce pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić i gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić i formalno su prostor otvorili za javnost.

Grad Duga Resa je ustupio prostor za korištenje te je iz gradskog proračuna izdvojeno 22 tisuće kuna za adaptaciju prostora dok je Ministarstvo odobrilo sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna. Sredstva su utrošena na sportsku te audio i vizualnu opremu. Dio te opreme je prilagođen djeci s poteškoćama u razvoju koji će ju koristiti pod stručnim vodstvom fizioterapeuta iz Centra za rehabilitaciju Ozalj. Dok su sprave za vježbanje donirali Srednja škola i Učenički dom Duga Resa.