gromovi_maraton_nasl

KARLOVAC – Osam maratonaca u organizaciji Udruge Specijalne policije ”Grom”, krenulo je u 22 sata s karlovačkog Korza prema Plitvicama na maraton dug 87 kilometara. Ultra maraton trče obilježavajući tako Krvavi Uskrs, odnosno akciju ”Plitvice 1991” koja se dogodila točno 31. ožujka 1991. godine te 22. obljetnicu pogibije prvog branitelja i redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.

U čast poginulim hrvatskim braniteljima zapalili su svijeće na spomen obilježjima u Karlovcu ispred zgrade suda, zatim na Turnju, u Donjem Budačkom, Slunju, a upalit će ih i u Rakovici, Selištu Drežničkom te na cilju kod spomen obilježja Josipu Joviću.

Ni kiša ih nije omela u ovom hrabrom maratonu koji se održava već četvrtu godinu za redom, a kojim dostojno obilježavaju i trajno sjećanje na žrtve, stradanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata.

Na put su ih ispratili načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić te gradonačelnik Damir Jelić. Osim toga, maratonci su ovim putem i svim vjernicima poželjeli sretan i blagoslovljen Uskrs.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gromovi_maraton/*{/rokbox}