Pobjednici turnira u Pragu!

 PRAG – Praško proljeće po dobrom će pamtiti svi članovi karlovačke rukometne ekspedicije koji su ovaj vikend boravili u češkoj prijestolnici. U kokurenciji više od 400 klubova pretežito iz Srednje i Južne Europe te Skandinavije, ali i entuzijasta iz Kanade i Hong Konga, mladi karlovački rukometaši vratili su se sa zlatom, srebrom i broncom. Sve medalje osvojile su selekcije dječaka međutim bilo bi nepošteno ne pohvaliti i ženske ekipe koje su zastale na korak do borbe za odličje. Uspjeh je još značajniji iz tog razloga što su Karlovčani uzeli medalju u svakoj kategoriji za dječake u kojoj su se natjecali. Od četiri kategorije za dječake predstavnika nisu imali samo u natjecanju za 94-godište. U ostale tri ( rođ. 1996., 1998. ,2000.) uredno su stigli do polufinala posljednjeg dana.      

Igrači Rukometnog kluba “Karlovac” rođeni 1998. godine pobjednici su međunarodnog uskršnjeg turnira “Prague handball cup 2013.”. Selekcija koju vodi Dinko Đanković  u finalu je svladala danski “Novling” IF s 17:14. Karlovčani su do finala stigli nakon sjajnog polufinala u kojem su sa visokih 15:4 pobijedili ekipu “Lugi” HF iz Švedske.  U ranijim utakmicama završnice natjecanja,  u četvrtfinalu su sa 15:10 svladali “Ystads” IF,  a u osmini je stradala zagrebačka “Dubrava” sa 19:12.

Finale su izborili i rukometaši trenerice Tanje Rašić rođeni 1996. godineIpak u posljednjoj utakmici posustali su i izgubili od švedskog HK “Ankaret” sa 16:6.  Oni su u polufinalu naletjeli na švedski OV “Helsingborg” kojeg su pobijedili sa 19:14., dok su u predhodnom susretu četvrtfinala nadvisili danski “Ajax Kobenhavn” sa 15:13.

Odlični igrači rođeni 2000. godine trenera Danijela Grbačića turnir su završili na trećem mjestu. U posljednjem susretu poraženih polufinalista pobijedili su prašku “Duklu” sa 22:18. Ovom pobjedom brzo su zaboravili polufinalni poraz od mađarskog “Eles Kezisulia”(16:8). Ranije u četvrtfinalu svladali su češki “Zubri” sa 22:10.

Ženske ekipe bile su odlične gotovo do samog kraja ali ostale su bez polufinala. Djevojčice rođene 1998. godine koje vodi Neven Rade grupu su prošle kao prve da bi u razigravanju pobjednika skupina za osminu finala završile s pobjedom i porazom. To nije bilo dovoljno za posljednji dan natjecanja.

Nešto mlađa Selekcija djevočica rođenih 2000. koje trenira Anamari Špruk, svoj nastup završila je u četvrtfinalu u kojem ih je sa 14:9 nadvisila češka momčad HK “Ivačice”.