KABA

Crkva svetog Ilije Proroka u Tušiloviću pred završetkom

TUŠILOVIĆ – Filijalna crkva svetog Ilije Proroka u Tušiloviću uskoro bi, nakon dvije godine radova, mogla otvoriti svoja vrata vjernicima. Podsjetimo, kamen temeljac je položen u rujnu 2011. godine kada ga je blagoslovio sisački biskup monsinjor Vlado Košić. U kojoj su fazi radovi i kada je planirana prva misa pojasnio nam je predsjednik Mjesnog odbora Tušilovića Stipe Adžaga.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crkva_1.mp3}

Nakon toga ostaje trećina posla oko uređenja okoliša. Nismo mogli ne upitati kako je sve započelo i tko je bio inicijator gradnje:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crkva_2.mp3}

Naseljavanjem naroda iz Bosne i Hercegovine nakon Oluje 1995. godine pojavila se potreba za mjestom gdje bi kršćanski vjernici sudjelovali u obredima. Tada su se morali zadovoljiti služenjem mise u starom domu kulture gdje se i danas svake nedjelje u 9 sati i 30 minuta slavi euharistija, ali ne zadugo rekao nam je bivši župnik fra Tomislav Jurić)

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crkva_3.mp3}

Dosad je u izgradnju buduće crkve svetog Ilije Proroka uloženo oko milijun kuna, a kako saznajemo posveta crkve planirana je za blagdan ovog sveca, 20. srpnja kada će biti organizirano i proštenje.