KABA

U Dugoj Resi prva razmjena mladih financirana od strane Europske komisije

DUGA RESA – Prvi projekt razmjene mladih financiran od strane Europske komisije počeo je u Dugoj Resi. 24 sudionika projekta iz Hrvatske, Slovenije te Irske jučer je stiglo u grad na Mrežnici gdje će boraviti do 8. travnja. A danas ih je ugostio gradonačelnik Ivan Baršić.

Tijekom svog boravka imat će priliku upoznati okolicu te život mladih u Dugoj Resi, Kamanju i Ozlju, te raspravljati i razmijeniti iskustva svojih udruga u organiziranju mladih u seoskim zajednicama kroz kulturna događanja.

Riječ je o projektu Razmjena mladih – Hrvatska-Slovenija-Irska: Slučaj kulture u ruralnim zajednicama. Projekt financira Europska komisija kroz program Mladi na djelu, a provodi ga LAG Vallis Colapis sa partnerima iz Slovenije, KUD Plac, te Irske, Fisfbowl Youth te uz podršku Grada Duge Rese, dugoreških Pučkog otvorenog učilišta, Savijeta mladih i Turističke zajednice.

Cilj ovog projekta je osnažiti mlade ljude, potaknuti ih da aktivno promišljaju o svojoj ulozi u zajednici te stvaraju temelj za buduću zajedničku suradnju svojih organizacija te mobilizaciju mladih u svojim ruralnim zajednicama kroz aktivnosti u kulturi i umjetnosti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/azmjena_mladih_dresa/*{/rokbox}