85. godina Gospodarske komore Karlovac

KARLOVAC – Županijska gospodarska komora Karlovac danas je svečanom sjednicom Gospodarskog vijeća obilježila 85. obljetnicu osnutka i rada. Na svečanosti su predstavljene dvije publikacije, knjiga Božidara Kovačevića „Karlovačka industrija i bankarstvo između dvaju ratova od 1918. do 1941.“ izdana upravo povodom 85. godišnjice Gospodarske komore u Karlovcu. Na svečanosti je dio iz te vrijedne knjige pročitala unuka Bože Kovačevića Anja Kovačević.

Uz Kovačevićevu knjigu predstavljena je i knjiga, odnosno multimedijalni projekt županijske komore „Karlovačka županija – vaš poslovni partner“. Na svečanosti su prisustvovali brojni gosti i uzvanici iz političkog, društvenog, i javnog života Karlovačke županije, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Ismet Pašalić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, koji je prije svečane sjednice zajedno s gostima obišao postrojenja HS produkta.

– Danas je ovo za mene poseban dan. Ja vam ne mogu kazat koliko sam sretan. Dogodine će bit 20 godina kako sam bio u Ozlju u toj tvrtki pa onda prije par godina i sad ponovno. I kad mi nestane nade da Hrvatska može biti civilizirana i uređena zemlja onda mi se ovako nešto dogodi kao Božja poruka da ipak postoji nešto u ovom narodu što mu daje snagu da izdrži kad je zdrava pamet davno nas napustila, bar na razini kolektiviteta, kazao je Vidošević dajući primjer uspjeha koji bi danas mnogi trebali slijediti.