Ekipa OŠ Slunj na državnom natjecanju iz vjeronauka

SLUNJ – Ekipa Osnovne škole Slunj predstavljat će Gospićko-senjsku biskupiju na državnom natjecanju iz vjeronauka koje večeras počinje u Dubrovniku.

Državno natjecanje iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske trajat će do subote 6. travnja. Na njemu će sudjelovati pobjedničke ekipe iz svih županija, odnosno nadbiskupija i biskupija. Tema ovogodišnjeg natjecanja je “Sveti Dominik i Red propovjednika” a posvećeno je 800. obljetnici dominikanaca.

Nakon večerašnjeg službenog otvaranja natjecanja, uz kulturno-zabavni program i predstavljanje ekipa, prvi krug natjecanja počinje u petak. U pauzama i za vrijeme pregledavanja testova, učenici će imati prigodu posjetiti neke znamenitosti Dubrovnika poput franjevačkog samostana Male braće, Kneževog dvora i katedrale, a nakon drugog kruga natjecanja, u 18 sati sudjelovat će na euharistijskom slavlju u crkvi Svetog Dominika u Dubrovniku. Prije mise obići će dominikanski samostan.

Proglašenje pobjednika predviđeno je za subotu, 6. travnja oko podneva, a prije napuštanja grada domaćina, sudionici će imati prigodu posjetiti znamenite dubrovačke zidine.

Ovo natjecanje iz vjeronauka organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Glas Koncila.

Gospićko-senjsku biskupiju na natjecanju u Dubrovniku predstavljat će ekipa Osnovne škole Slunj koja je pobijedila na biskupijskom natjecanju u Brinju u veljači. Ekipu čine Kristina Vlašić, Marija Mulac, Katarina Turkalj i Lorena Bogović te mentorica vjeroučiteljica Andreja Jurčević.