web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Provjerite svoje biračko mjesto

KARLOVAC/HRVATSKA – Prema popisu birača za izbore za Europski parlament iz Republike Hrvatske, ukupno je 3.738.708 birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i 2.243 birača bez prebivališta u Republici Hrvatskoj koji su se aktivno registrirali, objavio je ministar uprave Arsen Bauk. No na dan izbora, broj birača može biti povećan za one birače koji će svoje biračko pravo ostvariti potvrdom za glasanje, nadodao je ministar Bauk.

Tako u Karlovačkoj županiji postoji 117.278 registriranih birača, od čega ih je najviše u administrativnom središtu županije, Karlovcu – 49.491 birač. Podsjetimo, izbori će biti odžani u nedjelju 14. travnja. Na internetskoj stranici Ministarstva uprave www.uprava.hr, možete projveriti jeste li na popisu birača, koliko je birača prijavljeno na vašoj kućnoj adresi, ali također možete provjeriti gdje je vaše biračko mjesto, odnosno na kojoj adresi možete ispuniti svoj glasački listić.

Ukoliko ste već izlazili na lokalne, parlamentarne ili predsjeničke izbore, a niste mijenjali adresu, vaše biračko mjesto je upravo ono gdje ste već izlazili na izbore, osim ako nije došlo do nekih promjena u samom biračkom mjestu. Osim na internetskoj stranici Ministarstva uprave, ove podatke možete provjeriti i u Uredu državne uprave u Karlovačkoj županiji koji se nalazi u Karlovcu, u Križanićevoj 11.