Klokan je doskakutao u školu Tounj

TOUNJ – Učenici Područne škole Tounj i ove su godine sudjelovali na Međunarodnom matematičkom natjecanju ”Klokan bez granica. Riječ je o natjecanju koje se 21. ožujka održalo u cijelom svijetu, pa tako u u našoj zemlji.

Ove godine se prijavilo 857 osnovnih škola u Republici Hrvatskog, broj natjecatelja i škola se svake godine povećava. Tako je prošle godine sudjelovalo gotovo 7 milijuna učenika što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem svijeta.

Ukupno je u Tounju sudjelovalo 30-ero učenika u tri skupine, za učenike od 4. do 5. razreda, od 6. do 7., a treća skupina su 8. razredi. Učenici su rješavali 24 logička zadatka koji su poredani od lakših prema težima i različito bodovani, svaki zadatak ima pet ponuđenih rješenja od kojih je jedan točan. Vrijeme rješavanja je 75 minuta. Prije samog početka rješavanja svakog učenika dočeka poklon, kemijska olovka i mali kalendar slogom natjecanja i čokolada.

U ovom natjecanju nema selekcije, eliminacije i finala, svi učenici su pozvani da sudjeluju bez obzira na predznanje ili uspjeh u školi. Rezultati ovogodišnjeg natjecanja biti će objavljeni 9. svibnja.

tounj_klokan_1