web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Akcija “Kupujmo hrvatsko – Vrijedne ruke” u lipnju

KARLOVAC – Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira promotivnu akciju *”Kupujmo hrvatsko” uključujući i promociju projekta *”Vrijedne ruke” koja će se održat 29. lipnja. Prijavni obrazac kojeg je u slučaju interesa za sudjelovanjem u akciji potrebno žurno (najkasnije do 11. travnja) dostavite u Županijsku komoru Karlovac, telefax: 614 720 ili e-mail: vsecen@hgk.hr.

Sukladno pravilima akcije, proizvodi na akciji “Kupujmo hrvatsko” moraju biti proizvedeni u Hrvatskoj te označeni i deklarirani u skladu s hrvatskim zakonodavstvom. Također, preporučuje se formiranje promotivnih cijena.

Svi sudionici moraju biti registrirani za obavljanje svoje djelatnosti te raspolagati važećim zakonskim dozvolama i rješenjima za promet svojih proizvoda na otvorenom. Posebno se upozoravaju proizvođači hrane životinjskog podrijetla, alkoholnih pića i lako kvarljivih proizvoda da poštuju sanitarne i zdravstvene uvjete sukladno posebnim propisima.

Također, svi sudionici akcije moraju poštivati odredbe Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom sukladno svom statusu. Inače, HGK je tražila službeno očitovanje Ministarstva financija vezano uz prodaju na akciji, pa će taj naputak sudionicima biti poslan naknadno, prilikom slanja obavijesti za prvu akciju u Zagrebu.