Uhićen i Sandi Šola

ZAGREB – Kako prenosi Media Servis, član nadzornog odbora te donedavni predsjednik uprave Karlovačke banke, Sandi Šola koji je jedan od 8 osumnjičenika USKOK-ove istrage za izvlačenje novaca iz Karlovačke banke, uhićen je noćas na graničnom prijelazu Bajakovo.

Njegov odvjetnik Ante Madunić kazao je kako je Šola još sinoć krenuo prema Hrvatskoj.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/madunic_sola_1.mp3}

O cijeloj situaciji službenim priopćenjem oglasila se i Hrvatska narodna banka.

Hrvatska narodna banka upoznata je s akcijom DORH-a i USKOK-a koja obuhvaća neke dioničare i bivše članove Uprave Karlovačke banke d.d. u istrazi oko počinjenja više kaznenih dijela zloupotrebe položaja i ovlasti i udruživanja u zajedničko djelovanje osumnjičenih za nanošenje štete za banku u iznosu od oko 38.000.000 kuna. Hrvatska narodna banka prati razvoj događaja vezanih za istragu, komunicira s DORH-om i Upravom Karlovačke banke d.d.

Prema tim saznanjima, spomenuta akcija odnosi se na zbivanja koja nemaju neposrednog utjecaja na iskazano knjigovodstveno stanje Karlovačke banke d.d. kao ni na sustav korporativnog upravljanja u banci. O daljnjim zbivanjima, koja bi se eventualno ticala nadležnosti središnje banke, HNB će, po potrebi, informirati javnost, stoji u priopćenju.