Program Najbrbljaviji lik u Gradskom muzeju Karlovac

KARLOVAC – Već 18. godinu za redom Hrvatsko muzejsko društvo i muzeji širom Hrvatske organiziraju muzejsku edukativnu akciju povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja.

Ovogodišnja okosnica su Muzejske pričalice, a Gradski muzej Karlovac će se u akciju uključiti s posebnim edukativnim programom pod nazivom Najbrbljaviji muzejski lik u Gradskom muzeju Karlovac namijenjenim djeci školskog uzrasta, posebno viših razreda osnovnih škola (5.-8. razred).

Pozivaju sve mlade posjetitelje da se od 18. travnja do 15. svibnja na stalnom postavu Muzeja na Strossmayerovom trgu 7, i osobno upoznaju s bogom Apolonom, sv. Jurjom, Ivanom Mažuranićem, carem Franjom Josipom I. i istraživačem Jankom Mikićem, te da osmisle priču o tome što bi oni mogli ostvariti u svom životu, a da se za 100 godina o njima priča u muzeju. Najbolje i najduhovitije priče biti će objavljene na web stranici muzeja.

Ovim povodom u Galeriji Vjekoslav Karas će u srijedu, 24. travnja u 11.00 sati kazališna umjetnica Jadranka Bargh po legendi brazilskih Indijanaca ispričati priču „Kako je nastala noć” (dob: 5+). Ulaz na pripovjedno kazalište Jadranke Bargh je slobodan.