web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Autohtone hrvatske pasmine pasa na ŠRC -u Korana

KARLOVAC –  Hrvatski ovčari, tornjaci, dalmatinski psi te istarski kratkodlaki goniči, istarski oštrodlaki i posavski goniči autohtone su hrvatske pasmine pasa koje su danas na prostoru ŠRC-a Korana predstavljene na glavnoj uzgojnoj izložbi autohtonih pasmina pasa. Izložbu je organizirao Hrvatski kinološki savez, u suradnji s Kinološkim sportskim klubom Karlovac i Kinološkim društvom Karlovac. U četiri ocjenjivačka kruga ocjenjivalo se oko 130 pasa, u šest skupina. Domaćini ove izložbe su do sada bili jedino gradovi Varaždin i Zagreb, a ove je to godine po prvi put bio Karlovac.

Najljepši autohtoni psi, odnosno pobjednici ove izložbe predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj izložbi što će ove godine biti u Budimpešti. Cilj izložbe je bio je okupiti najbolje autohtone pse i među njima odabrati najbolje predstavnike na europskim i svjetskim izložbama koje će biti ove godine jer izložbena sezona tek počinje. Pse su ocjenjivali naši eminentni suci Vibor Ježek, Goran Dejanović, Dalibor Pešutić i Nenad Andrić.

Najljepši pas je istarski kratkodlaki gonič, vlasnika Livia Pastorčića iz Pule, zatim tornjak Borne Sačerića, inače iz Kinološko športskog kluba Karlovac i hrvatski ovčar, vlasnika Vinka Filipovića iz Županje. Na svjetsku izložbu ide i predsjednik Kinološko športskog kluba Karlovac Nikola Bakale, odnosno njegov hrvatski ovčar koji je osvojio 3 mjesto u kategoriji mladih pasa.