web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Održano natjecanje u poznavanju prometnih propisa

KARLOVAC – S ciljem upoznavanja mladih s prometnom kulturom, u Autoklubu Karlovac održano je županijsko natjecanje učenika završnih razreda srednjih škola. Natjecanje se provodi u organizaciji Savjeta za sigurnost prometa na cestama Županije u suradnji sa Policijskom upravom karlovačkom i Autoklubom Karlovac.

Domagoj Kaurić u kategoriji nevozača i Mateo Cindrić u kategoriji vozača bili su najbolji od 36 natjecatelja u poznavanju prometnih propisa i prometne kulture. Za svoje znanje osvojili su i vrijedne ngrade. Tako je nevozač Domagoj Kaurić osvojio polaganje vozačkog ispita “B” kategorije, a Mateo Cindrić 1.500 kuna.

Kroz akcije kao što je ova, učenike završnih razreda srednjih škola potiče se da obrate što veću pozornost na prometne propise, sigurnosna pravila, ali i na prometnu kulturu.

Automobil nije samo prijevozno sredstvo koje će vas odvesti od jednog do drugog mjesta, već i sredstvo koje može izazvati neželjene posljedice, kazao je pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije, Željko Šančić, te nadodao ako se kroz ovo natjecanje smanji broj stradalih osoba u prometu za barem jednu osobu, uspjeh je postignut.

Nadamo se da će ovi mladi ljudi svoje teorisko znanje, u potpunosti primjeniti i u praksi.

hak_natjecanje_1