Monika Kovačević i Matija Brcković zlatni u Podsusedu

Monika Kovačević TKD Tigar (u sredini) i Ana Ostoja TKD Prada (lijevo)  u Sutinskim vrelima

ZAGREB – Nekoliko predstavnika naše županije nastupilo je na 20. taekwondo truniru “Dan-Gun” održanom u podsusedskoj dvorani Sutinska vrela. Turnir organizira istoimeni klub sa zagrebačkog Kvatrića. Zlato u kategoriji juniorki do 55 kilograma, uzela je Monika Kovačević iz TKD Tigar. Ona je u finalu tehničkim nokautom  pri rezultatu 12-4 , svladala Anu Ostoju iz drugog karlovačkog kluba TKD “Prada”. Iako se “tigrovi” prvenstveno  natječu u kickboxing disciplinma, izlazak u taekwondo vode pamte po dobrome. To potvrđuje i srebro Mihaela Javorovića u društvu kadeta do 53 kilograma.

Dobar nastup zabilježio je i Matija Brcković iz TKD “Duga Resa”. Matija je bio najbolji kadet do 45 kilograma.  Dugoreški klub dao je i najbolju kadetkinju do 37 kilograma, Luciju Polović i najboljeg mlađeg kadeta do 30 kilograma Niku Polovića. Bronce su uzeli još Ronalde Quitilen u kategoriji mlađih kadeta do 47 kilograma i Tin Katić koji se natjecao u društvu kadeta do 33 kilograma.

Ponešto medalja otišlo je i za Ogulin. Najsjajniju je uzela Vanesa Bosilj iz TKD “Ogulin. Ona je bila najbolja u Kick kategoriji za najmlađe rođene 2005. i 2006. godine. Srebro u istoj kategoriji samo za dječake uzeo je Luka Vukušić.  Mlađe kadetkinje Patricija Šprajc i Monika Jakšić bile su treće. Patricija u konkurenciji do 27 kilograma, Monika u onoj do 36 kilograma.

Dvije medalje uzeli su i borci TKD “Karlovac”. Anamarija Čađavčan bila je druga kadetkinja do 33 kilograma, a Josipa Čađavčan treća mlađa kadetkinja iznad 51 kilograma.

Uz srebro Ane Ostoje koja je poražena u finalu, Prada je imala i jednu broncu. Senior Vlatko Bolješić bio je treći u konkurenciji do 74 kilograma.