web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Povećan broj prometnih nesreća – najčešći uzrok brzina

KARLOVAC – Na području Policijske uprave karlovačke tijekom ožujka ove godine evidentirano je ukupno 98 prometnih nesreća, 25 više nego u istom razdoblju prošle godine.

Što se tiće prometnih nesreća s poginulim osobama, evidentirana je samo jedna takva nesreća u ožujku i ove i prošle godine. Ujedno, evidentirano je 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 7 manje nego u ožujku 2012. godine i 83 prometne nesreće s materijalnom štetom. U ožujku 2012. godine bila je 51.

U tim prometnim nesrećama smrtno je stradala jedna osoba, pet osoba je teško ozlijeđeno, dok je 13 osoba lakše ozlijeđeno. U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja sudjelovalo je 206 sudionika, a 12 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Najčešći uzroci prometnih nesreća bile su greške ili propusti vozača i to brzina neprilagođena uvjetima na cestama u 34 prometne nesreće te nepropisna vožnja unatrag u 7 prometnih nesreća.

Iz PU karlovačke još jednom upozoravaju vozače da poštuju prometna pravila i prometne propise, na opću sigurnost svih sudionika u prometu.