web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Predstava “Još si zelen” u petak u Zorin domu

KARLOVAC – Lutkarski varijete “Još si zelen”, nova je predstava Karlovčanina Peđe Gvozdića i Talijana Giulia Settima. Svoju premijernu izvedbu ova će predstava imati u petak 19. travnja u Gradskom kazalištu Zorin dom. Tema predstave je da svakom treba dati priliku. Predstava je to koja će zelene nasmijati, mamice i tatice rasplakati, a djedice i bakice pomladiti, poručuje redateljski dvojac.

Autor glazbe za ovu predstavu je Tin Tonković, za kostimografiju i scenografiju je zadužena Morana Petrović, umjetnički suradnik je Vanja Gvozdić. Lutke je oslikala Lidija Maček Stanić, a izradili su je Giulio Settimo te Vanja i Peđa Gvozdić uz stručnu pomoć Rie Trdin.

Uz najavu predstave koja će svoju premjeru imati u petak iz Zorin doma stiže vijest da će ova kazališna kuća možda postati dio svjetske lutkarske obitelji. Naime, Zorin dom je podnio zahtjev da bude primljen u Hrvatski centar UNIMA, dakle u hrvatski centar svjetske lutkarske organizacije, koja je osnovana pod pokroviteljstvom UNESCO-a.