web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Novo kombi vozilo za Udrugu osoba s invaliditetom Karlovačke županije

KARLOVAC – Zahvaljujući svojem prvom europskom projektu: “Činimo promjene zajedno – implementacija inovativnih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom na području od posebne državne skrbi”, a koji se provodi u sklopu programa EU za Hrvatsku IPA 2009, Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije nabavila je specijalno prilagođeno kombi vozilo za prijevoz osoba s najtežim vrstama i stupnjem invaliditeta, korisnika invalidskih kolica i teško pokretnih osoba. Vrijednost vozila iznosi 210.000 kuna.

Specijalno vozilo glavni je preduvjet za povećanje mobilnosti na području od posebne državne skrbi u Karlovačkoj županiji, na kojem se implementiraju aktivnosti projekta “Činimo promjene zajedno”. Radi se o području općina Josipdol, Tounj i Plaški, s izrazito dislociranim selima, stanovništvom u trećoj životnoj dobi te gotovo nepostojećoj prometnoj infrastrukturi, kažu iz Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Osobe s invaliditetom novi će kombi koristiti za prijevoz prema bolnicama te drugim zdravstvenim i rehabilitacijskim ustanovama, javnim službama, općinskim i gradskim cestama, i to za ostvarivanje širokog spektra usluga.

Uz ovo vozilo, na danas održanoj press konferenciji predstavljeno je još jedno kombi vozilo koje je Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije nabavila zahvaljujući kampanji “Vozilo koje život znači”. Kampanja je pokrenuta još 2011. godine. Grad Karlovac kupnju vozila pomogao je sa 76 tisuća kuna, a Karlovačka županija sa 59 tisuća kuna. Predsjednica Udruge, Gordana Jurčević, zahvalila se svima koji su sudjelovali u kampanji – brojnim građanima, udrugama, gradskim četvrtima, mjesnim odborima, Općoj bolnici Karlovac, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, Hrvatskom časničkom zboru, Karlovačkoj županiji i Gradu Karlovcu. Svi oni doprinijeli su stvaranju temelja za organiziranje nove socijalne usluge mobilnosti za najranjiviju populaciju. Na konferenciji su bili i predstavnici Grada Karlovca i Karlovačke županije, Dubravko Delić i Ivan Vučić, koji su obećali da će i ubuduće biti na raspolaganju Udruzi.


{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vozilo_koje_zivot_znaci/*{/rokbox}