cacib2

Župan ugostio goste iz švedskog Karlstada

KARLOVAC – U okviru programa za Cjeloživotno učenje Leonardo da Vinci mobility, kojeg provodi Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Karlovac, kao partneri u ovom projektu u Karlovcu borave zdravstveni djelatnici Općine Karlstad iz Švedske. Goste iz Švedske predvođene svojim domaćinom, ravnateljicom Ustanove za zdravstvenu njegu u kući primio je danas u Uredu župana, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, sa suradnicima.

Župan Vučić gostima je poželio dobrodošlicu i upoznao ih sa Karlovačkom županijom i njenim zdravstvenim ustrojem te je sa zadovoljstvom ustvrdio da ovaj projekt, kojem je jedan od ciljeva razmjena iskustva s drugim europskim zemljama i pronalaženje novih pristupa u izazovima koji se javljaju u zbrinjavanju starijih osoba u njihovu domu, uspješno zaživio na prostoru Karlovačke županije. Voditelj švedskog izaslanstva, pročelnik Odjela za zdravstvo Općine Karlstad, Peter Nylander izrazio je zadovoljstvo do sada viđenim i pohvalio visok standard zdravstvene skrbi koji su zatekli u našim zdravstvenim ustanovama.

Boravak gostiju iz Karlstada u Karlovcu predviđen je do 27. travnja, u sklopu kojeg će obići zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na prostoru Karlovačkoe županije.

svedjani_zupan_1