web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Blagoslov motora za početak sezone

KARLOVAC – Tijekom protekle godine u prometnim nesrećama smrtno su stradala tri vozača motocikla, jedan putnik na motociklu, jedan vozač mopeda, jedan biciklist i dva pješaka. Stoga, karlovački plavci provode preventivne akcije radi povećanja sigurnosti u prometu. Prva akcija održana je već danas kada je u crkvi na Baniji održana misa i blagoslov motora za što uspješniju sezonu.

Najugroženiji sudionici prometa su svakako motoristi. Toga su svjesni i vozači sami, ali i policija. Zato ne čudi odlična suradnja između raznih motoristističkih udruga s područja grada i županije te postaje prometne policije Karlovac koja traje već nekoliko godina. Od prošle godine u cijelu se priču uključio i banijanski župnik koji je i sam strastveni ljubitelj motora, ali priznaje da si je tek prije dvije godine uspio priuštiti polovni skuter. Zato je odlučio podijelili blagoslov svim motociklistima koji su se danas našli ispred pastoralnog centra na Baniji.

Ovo ujedno predstavlja i uvertiru za drugo izdanje Karavane za život, središnji motoristički događaj koji nam predstoji. Očekuje se tako da će se na ŠRC-u Korana okupiti između tri i četiri tisuće motorista, a programom je predviđena vožnja poligona, demonstracija hitne pomoći o skidanju kacige i spašavanju unesrećenih motorista te niz drugih prigodnih događaja poput milenijske fotografije Šime Strikomana. Nakon blagoslova motora, vozači u pratnji policije su prodefilirali gradom i zaputili se prema Mrzlom Polju gdje je predviđeno druženje.

policija_bikeri