4. karlovački salon u četvrtak u Gradskom muzeju

KARLOVAC – Udruga Novi svijet-Urbani sutra navečer u Gradskom muzeju organizira još jedan Karlovački salon. Tema četvrtog Salona je “Znanje je IN”, a teme koje će se obrađivati su kulturna politika, strategija kulture, profesionalizam i amaterizam, procjena izvrsnosti, mediji i pozicija medija u odgoju potencijalnih konzumenata kulture, karlovačka postignuća i otvoreni dijalog građana i njihovih potreba i Grada te u konačnici- rezultati rada na suradničkom odnosu Grada i nezavisne scene te civilnog društva s ciljem izvrsnosti ponude.

Na Salonu ekskluzivno gostuju doc.dr.sc. Vitomira Lončar, direktorica kazališta Mala scena i producentica te dr.sc. Snježana Banović, izvanred. prof. na ADU i režiserka te predsjednica kulturnog vijeća za dramsku umjetnost Ministarstva kulture.

U četvrtak od 18 sati u Gradskom muzeju vas očekuje ulazak kroz kulisu živih skulptura u art-dance performance formi u dvorištu Gradskog muzeja Karlovac – koreografija : Melita Spahić, FreeDance Karlovac. Nakon toga bit će film simbolike početka rađanja jednog novog grada i kulture koja se budi iz ruševina ratnih zbivanja, nespretnosti politike i šutnje građana snimljen u Hotelu Korana u Karlovcu u jesen 2011. Autor: Sebastian Rietz, plesna izvedba: Alejandra Baño.

O Karlovcu kroz vrijeme i djelovanje s perspektivom govorit će ravnateljica Gradskog muzeja Hrvojka Božić, a o temi Što smo sve postigli dijalogom, radom i utjecajem građana i udruga u kulturi Andreja Navijalić, pročelnica društvenih djelatnosti Grada Karlovca. Live talk show vodit će Vitomira Lončar i Snježana Banović, te voditeljica cijelog projekta Andrea Štalcar Furač.