web karijera 1160*120
web struka 1160*120

6.natjecanje mladih pijanista Glazbene škole

KARLOVAC – U karlovačkoj Glazbenoj školi u tijeku je 6. školsko natjecanje mladih pijanista. Ukupno sudjeluje 79 učenika, a najbolji s natjecanja nastupit će na koncertu koji će biti održan u petak u 19 sati, u koncertnoj dvorani u Glazbenoj školi.

– Na ovom natjecanju sudjeluju učenici svih uzrasta od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Natjecatelji su podijeljeni u kategorije prema razredima koje polaze. Članovi ocjenjivačkog suda su nastavnici klavirskog odjela. Postignuti rezultati na školskom natjecanju rangiraju se u tri ocjenjivačke kategorije: uspješan, vrlo uspješan i izvrstan, kazala je ravnateljica Glazbene škole Karlovac Ljiljana Ščedrov.

Natjecanje učenika Glazbene škole oblik je rada u sustavu umjetničkog školstva čija je svrha otkrivanje posebno nadarenih učenika. Školsko natjecanje pijanista ima i širu namjeru.

– Poticaj je to i motivacija učenicima, kao i stručno usavršavanje nastavnika kroz razmjenu pedagoških iskustava i spoznaja. Stoga na našem natjecanju ne sudjeluju samo najveći talenti, već svi oni koji vole svirati i žele napredovati. Važno je istaknuti da prigodnim nagradama na kraju natjecanja podjednako nagrađujemo sve učenike koji su sudjelovali jer te nagrade imaju ulogu motivacije i uspomene na sudjelovanje, naglasila je Ščedrov.

Ovo natjecanje koje je upravo u tijeku otvoreno je za publiku te iz Glazbene škole pozivaju sve zainteresirane građane da svojim dolaskom podrže mlade pijaniste.