Kolaković: U četiri godine ostvareni su brojni projekti na dobrobit svih građana

KARLOVAC – HSS je tradicionalna hrvatska stranka političkog centra koja se unatoč svojoj stogodišnjoj tradiciji, prilagođava modernim uvjetima i vremenima, kazala je predsjednica gradskog ogranka Marina Kolaković, prilikom osvtra na protekle četiri godine.

Tako je HSS-u, kao dio koalicije na vlasti u gradu, prioritet bila transparentnost rada gradske uprave te ekomonično i svrsishodno trošenje gradskog proračuna, koji se svake godine kretao oko 200 milijuna kuna. Jer to su novci koje građani Karlovca izdvajau, stoga je na nama bila velika odgovornost te novce racionalno utrošiti, odnosno s tim novcem učiniti što više, istaknula je Kolaković.

Tako su realizirani brojni infrastrukturni projekti, u kojima je ulogu imalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova te Hrvatske vode, koji su financijski pomogli u realizaciji projekata. Na taj način je gradski proračun bio rasterećen. Započeo je još jedan infrastrukturni projekt, najavljuje Kolaković, a to je izgradnja velikog Dječjeg vrtića na Švarči.

Veliku ulogu imalo je poticanje poduzetništva, za koje je u 4 godine izdvojeno 16 milijuna kuna, kako bi poduzetnicima omogućili konkurentno okruženje za daljnji razvoj. Sredstva za ruralni razvoj su udvostručena, a poseban naglasak stavljen je na poticanje poljoprivrede. Naime, poljoprivrednici su danas u nezavidnoj situaciji, a tu je Grad nizom mjera morao nadomjestiti ono što im je država uskratila, napominje Kolaković, te nadodaje kako sve ovo što je ostvareno, bilo je na dobrobit svih građana te kako bi poboljšali situaciju u gradu.