KARLOVAC – Jako sam kao prvo sretan što je karlovačka knjižnica organizirala ovaj dan, i što je pozvala mene da uveličam ovu krasnu priredbu. Jako sam veseo što ću danas imati priliku pred najmlađom karlovačkom publikom pročitati jedan ulomak iz mog romana “Tajna starog grada Dubovca”, kazao je karlovački pisac za djecu Igor Demeter na jučerašnjem obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji je po prvi put obilježen u Gradskoj knjižnici.

Roman “Tajna starog grada Dubovca” Igora Demetera objavljen je pred dvanaest godina i rado je čitan od karlovačkih školaraca. – Rado ću ga ponovno predstaviti karlovačkoj djeci koja su u proteklih dvanaest godina bila njegovi čitatelji, dodao je Demeter.

Uz čitanje ulomka iz ovog romana Svjetski dan knjige i autorskih prava u knjižnici je obilježen i druženjem s književnikom Vladom Halovanićem. Djeca su čitala vlastite i pjesme poznatih pjesnika na temu proljeća. U programu su sudjelovali polaznici pjesničke grupe Dječjeg odjela knjižnice, polaznici radionice “Stihovi u proljeće“, skupina darovite djece OŠ “Grabrik“, te polaznici Kreativnih radionica za slobodno vrijeme “ARSLUSUS”. Nakon druženja na Dječjem odjelu, u 21 sat počeo je književni maraton. U maratonu su sudjelovali karlovački književnici Zoran Janjanin, Darko Lisac, Irena Lukšić, Luka Mavretić, Željko Mavretić, Ana Postružnik, Irena Pušnik, Barica Rupčić, Mojca Rapo, Želimir Sain, Ana Škrtić i Nataša Vojnović. U pauzama književnog maratona posjetitelji su mogli uživati u dobroj glazbi karlovačkih glazbenika. Nastupili su Viktor Vidović i dueti “Dream Season” i “Duo Amaro”. Prva “Noć knjige” u Karlovcu potrajala je do ponoći, a kako kažu iz Gradske knjižnice bila je izuzetno dobro posjećena.