Tounjski most na markama od ponedjeljka!

TOUNJ – Općina Tounj u ponedjeljak će službeno predstaviti svoju poštansku marku. Riječ je o prvoj marki općine na kojoj se nalazi Tounjski dvokatni kameni most. Promocija počinje u 9 sati u pošti Tounj, a u sklopu nove zbirke maraka Hrvatskih pošta, osim marke s Tounjskim mostom, bit će predstavljen i prigodni pečat te pripadajuća omotnica.

Nakon predstavljanja marke, slijedi otvorenje manje filatelističke izložbe u osnovnoj školi Tounj i svečani dio pored Tounjskog mosta koji počinje oko 12 sati. Prigodni program uveličat će i KUD Tounj.

Ovom poštansko markom, Tounj će biti prezentiran po čitavom svijetu što će imati veliki značaj u turističkoj promidžbi općine, ali i Karlovačke županije. Ovo je još jedno veliko priznanje za dugotrajno traženje nestalih kipova, natpisnih ploča graditelja, koji su izvađeni iz kanjona rijeke Tounjčice, restaurirani te postavljeni na Tounjski most u suradnji sa Ministarstvom kulture RH i Konzervatorskim odjelom u Karlovcu.

Cijela ova priča trajala je punih 18 godina, točnije još od 1992. godine kada je izvađen prvi kip rimskog legionara, a kameni ukrasi rimskih legionara i natpisne ploče u potpunosti su vraćene natrag na most 2011. godine. Dvije godine kasnije, Tounjski obnovljeni most dobiva veliko priznanje.