cacib2

Vladimir Škrtić novi je predsjednik HČZ-a

KARLOVAC – Vladimir Škrtić izabran je za predsjednika Hrvatskog Časničkog Zbora Grada Karlovca na sinoć održanoj izbornoj skupštini. Na tom mjestu, zamjenio je Branka Halužana koji je ovu funkciju obnašao punih 12 uspješnih godine.

Sada već bivši predsjednik Halužan, opširnije je iznio aktvnosti članova HČZ-a Grada Karlovca u protekle dvije godine. Naime njihove skupštine održavaju se jednom u dvije godine radi uštede sredstava. Tako su u tom periodu članovi sudjelovali u obilježavnju gotovo svih važnih obljetnica.

Najponosniji su na film ”Karlovac obranjeni grad”, kojeg su napravili članovi uz pomoć stručnih suradnika, a odobrilo ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Stoga su članovi HČZ-a u dvije godine obišli osnovne škole prezentirajući film o Karlovcu u Domovinskom ratu, kojeg je pogledalo gotovo 700 učenika. Sada je u izradi film o ratu na području cijele Karlovačke županije, koji bi trebao biti gotov u svibnju ove godine, napomenuo je Halužan.

Za Udrugu osoba s invaliditetom Karlovačke županije na Božićnom koncertu, prikupljeno je gotovo 7 tisuća kuna, čime su pomogli u nabavi dva vozila koja su i ovih dana stigla. Udruga također brine i o svojim članovima koji su socijalno ugroženi.

S ovim aktivnostima nastavit će i novi predsjednik Vladimir Škrtić, posebno s poticanjem streličarskog kluba te omasovljavanja pjevačke družine Ban Josip Jelačić

Na skupštini su podijeljene zahvalnice pojedincima koji su svojim nesebičnim trudom i zalaganjem, pomogli u radu Hrvatskog Časničkog Zbora Grada Karlovca.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/hcz_skupstina/*{/rokbox}