web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Jelić: Spremni smo ispoštivati ugovor

KARLOVAC – 153 djelatnika karlovačkih vrtića, od danas ima potpisan Kolektivni ugovor s gradom Karlovcem. Unatoč lošim financijskijskim okolnostima te nakon 4 godine pregovora, grad Karlovac uspio je pronaći sredstva za djelatnike vrtića.

Pokušali smo riješiti onaj dio nepravde koji je nanesen predškolskom odgoju, kazao je zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić, te nadodao kako je zajednički jezik pronađen jer su uvažavali argumente jedni drugima.

Tako će od 1. siječnja 2014. godine biti dosegnuta razina osnovice plaće koju Zakon propisuje. No nezadovoljnih će biti, napominje predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Božena Strugar, jer stjecajem okolnosti neki zaposlenici imaju više plaće nego što je zakonom propisano, tako da za njih povećanja neće biti. Sa povećanjem plaće se ide prema onima koji su do sada bili oštećeni.

Grad Karlovac je od 2008. godine, zaista napravio puno oko podizanja standarda koje dobiva svako dijete u vrtiću i to je ono što je važno. A ovim ugovorom, sada su podignuti i uvjeti rada zaposlenicima, zaključila je Strugar.

Inače još 2009. godine plaće zaposlenih u gradskim tvrtkama bile su linearno smanjene, no prije toga, plaće u vrtićima išle su gore. I taj hrabri potez bio je temelj ovoga ugovora, istiće gradonačelnik Damir Jelić te se nada kako neće biti više neugodnih udara iz Vlade koji će staviti grad u bezizlaznu situaciju.

No valja biti optimističan jer iako teška vremena još uvijek nisu iza nas, grad Karlovac ovim je ugovorom već pokazao da stoji iza onih koji zaista rade jedan lijep, ali i težak posao.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vrtici_kolektivni/*{/rokbox}