KARLOVAC – Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA jučer je u dvorani županijske Obrtničke komore predstavila najnoviji projekt koji su kandidirali prema strukturnim fondovima Europske unije. Radi se Poduzetničkom centru za preradu i prodaju proizvoda od slatkovodne ribe “RibarKA”.

Poljoprivreda je sektor u kojem se Hrvatska treba razvijati, a unutar toga sektora slatkovodno ribarstvo je posebno istaknuto, moglo se danas čuti na predstavljanju novog projekta RibarKA kojem je cilj razvoj gospodarstva jačanjem poduzetništva, postizanjem konkurentnog, modernog slatkovodnog ribarstva i akvakulture kroz održivo korištenje resursa te stvaranjem specifičnih proizvoda od slatkovodne ribe.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/segrt1.mp3}, kaže direktor Razvojne agencije Karla Viktor Šegrt.

Tu su još i proizvodi od slatkovodne ribe manje konzumne vrijednosti za industriju hrane za kućne ljubimce.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/segrt2.mp3}, kaže Šegrt.

Indikativna vrijednost projekta je 30 milijuna kuna. Nositelj projekta je Karlovačka županija u suradnji s Gradom Karlovcom dok je partner draganićka tvrtka Ribnjaci Kupa d.o.o.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_ribarka.mp3}, ističe gradonačelnik Karlovca Damir Jelić

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucic_ribarka.mp3}, kaže karlovački župan Ivan Vučić.

Novi poduzetnički centar tako bi trebao biti smješten u poduzetničkoj zoni Logorište, a predviđa se da će se otvoriti mjesta za 70 do 100 radnika od nezaposlenih žena, starijih od 50 godine, srednje stručne spreme ili mladih koji su odustali od daljnjeg školovanja. RibarKa je trenutno na evaluaciji u Ministarstvu.

ribarka_projekt