KABA

Objavljene prihvaćene kandidature za izbore članova Županijske skupštine, župana i zamjenike

KARLOVAC – Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković izvijestio je danas kako u utrku za članove županijske skupštine idu 4 stranke i dvije koalicije. Radi se o koalicijama HDZ-HSS-HSLS-HSP AS, SDP-HNS-HSU-ZS, Akciji umirovljenici zajedno, HSP-u, Hrvatskim laburistima – stranci rada, te SDSS-u.

Za župana Karlovačke županije i njegove zamjenike pravovaljane prijave podnijele su tri stranke, odnosno koalicije – HSP je kandidirao Dražena Bogovića, a za zamjenike Antu Palijana i Damira Milčića. Koalicija SDP-HNS-HSU-ZS Borisa Ožanića, za zamjenike su kandidirani Mile Bionda i Bojan Prebežić, a koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSP AS je kandidirala aktualnog župana Ivana Vučića, te za zamjenike Josipa Šafara i Ivana Banjavčića.

Primljene su i četiri kandidature za zamjenike župana iz redova srpske nacionalne manjine. Grupe građana predložile su Žarka Kotura, odnosno Nikolu Trbojevića, SDSS je kandidirao Sinišu Ljubojevića, a SNS Milana Rodića.

Rokovi za prigovore stranaka počinju teći danas, a detaljnije informacije o listama možete pronaći na internet stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

U Županijskom izbornom povjerenstvu ističu kako nije bilo teškoća u prikupljanju kandidatura jer su stranke dobro obaviještene o postupku. Ispred Izbornog povjerenstva još je mnogo posla vezanih uz biračke odbore, te pripremu materijala.