web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Gotovo 4 tisuće sudionika Karavane za život

KARLOVAC – Održana je druga po redu Karavana za život – bikeri na cesti. Oko 4 tisuće motociklista iz cijele Hrvatske, ali i Europe okupili su se na ŠRC-u Korana s ciljem upozoriti javnost da su i oni sudionici u prometu, da nisu nevidljivi, da nisu ”laki” na gasu i da njihovi život vrijedi isto koliko i život vozača u bilo kojem automobilu. Ova hvalevrijedna akcija, jedinstvena je u Hrvatskoj i dokaz da motoristi žele samo uživati u vožnji na dva kotača, a da pritom budu ravnopravni u prometu.

Akciju je podržao i gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić te supruga tragično preminulog Darka Černugelja, Branka Černugelj, jednog od začetnika škole sigurne vožnje motocikala i skutera, te akcije dobrovoljnog davanja krvi pod geslom “Ne prolijevajmo krv na cesti – darujmo je”.

Tim karavane za život za sve prisutne osigurao je poligon sigurne vožnje, policijski službenici postavili su štand gdje su zainteresirani mogli se okušati u simulaciji vožnje na motoru, a tim hitne pomoći bio je tu da pokaže pružanje prve pomoći.

Sav prihod od akcije biti doniran karlovačkom HGSS-u za nabavku dva ronilačka odijela.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/karavana_2013/*{/rokbox}