web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovački Zorin dom će biti primljen u UNIMA-u!

OSIJEK – 24. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske ove godine okupio je više od 300 sudionika iz lutkarskog svijeta Hrvatske, ali i šire. 24. po redu počeo je u Osijeku 2. svibnja, a traje do 6. svibnja, sa željom i idejom da hrvatska profesionalna kazališta pokažu svoja najbolja ostvarenja, razmijene iskustva u organiziranim razgovorima, ali da se i dobro zabave u neformalnim druženjima.

Na ovogodišnjem SLUK-u po prvi puta sudjeluje i Gradsko kazalište Zorin dom. Karlovac je, naime 56 godina čekao lutkarsku predstavu, a donijeli su je karlovčanin Peđa Gvozdić i talijan Giulio Settimo. Riječ je o predstavi Najbolji prijatelj koja je bila samo početak lutkarstva u Karlovcu. Potvrda za to stiže iz Hrvatskog centra UNIMA-e, organizacije lutkara, u koju će Karlovac biti učlanjen kao šesti grad u Hrvatskoj.

No da nije ipak sve u lutkarstvu, dokaz je gastro show održan u dvorištu Dječjeg kazališta Branko Mihaljević gdje se kuhao tradicionalni čobanac. Za dobru atmosferu do dugo u noć, pobrinuli su se naši karlovački tamburaši okupljeni posebno za ovu prigodu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sluk_osijek/*{/rokbox}