Otvoren četvrti dio projekta na Obiteljskom gospodarstvu Srce prirode

 

GORICA LIPNIČKA  / RIBNIK – Bez ikakve sumnje, seoski turizam predstavlja trend u svijetu, u Europi, ali i u nama susjednim zemljama. Stanovnici velikih gradova sve češće i u sve većem broju traže opuštanje i odmor od svakodnevnih briga, stresova i napetosti koje su postale neizbježne pratilje modernog urbanog načina života u nekoj od ruralnih sredina, daleko od gradske buke i užurbanosti. Naša zemlja obiluje upravo takvim destinacijama, a jedna takva smjestila se nadomak Ribnika.

Još 2003. godine krenula je realizacija ideje o otvaranju obiteljskog gospodarstva Srce prirode, a danas je svečano otvorena 4. faza, odnosno bazen i autokamp. Ideja se rodila na Nizozemskom primjeru, a radovi su potrajali gotovo deset tjedana. U projekt je uloženo milijun i 150 tisuća eura, a ovaj objekt obogatit će turističku ponudu naše županije.

Suradnja će se proširiti i na susjednu Sloveniju s kojima će bit odrađeni neki od projekata. Ribnik je tradicionalno mjesto susreta svijetova, tako da ne čudi dobra suradnja sa susjedima.

Općina Ribnik ovaj je projekt pratila, te aktivno sudjelovala u financiranju infrastrukture, odnosno pristupnih cesta, te električne mreže. No, osim ideje bitna je i realizacija, što je dokazano danas, kaže načelnik općine Ribnik Željko Car.

Općina Ribnik bogata je prirodnim ljepotama, a cilj razvoja turizma i ovim je projektom krenuo u realizaciju.