Zelenilo pokrenulo Tražilicu pokojnika

KARLOVAC – Gradska tvrtka Zelenilo predstavila je još jednu novinu u pružanju svojih usluga. Na internetskoj stranici tvrtke www.zelenilo.hr nalazi se novi servis namjenjen građanima – Tražilica pokojnika.

– Ovime se Zelenilo pridružilo Gradskim grobljima iz Zagreba, splitskom Lovrincu i osječkom Ukopu koji već imaju takav internetski servis, kazao je Jerko Spahija iz čakovečke tvrtke Axiom d.o.o. koja razvija informatička rješenja za upravljanje grobljima. Servis je u prvom redu namjenjen građanima da lakše pronađu počivališta svojih najmilijih, no pomoći će i djelatnicima Zelenila koji na osnovu povratnih informacija od građana mogu prekontrolirati i po potrebi ažurirati informacije vezane uz pojedino grobno mjesto.

Zanimanje za korištenje ovakvog servisa među građanima je značajno, a u gradovima u kojima on već funkcionira zabilježene su brojne posjete, posebice uoči blagdana. Podaci o preminulima se svakodnevno sinkroniziraju s informacijskim sustavom za upravljanje grobljima, pa korisnici ove usluge uvijek imaju najaktualnije podatke. Osim što je dostupan preko osobnih računala, Tražilica pokojnika može se aktivirati i putem mobilnih uređaja – tablet-računala i pametnih telefona.

Nova tražilica karlovačkog Zelenila za sada je probnog karaktera koja omogućava pretraživanje ukopanih osoba na karlovačkim grobljima kojim upravlja Zelenilo. U bazi podataka ove tvrtke nalazi se 37.436 ukopanih osoba. Uz redovito i investicijsko održavanje, izgradnju grobalja i izradu katastra karlovačkih grobalja, ovim novim servisom Zelenilo želi građanima dodatno poboljšati razinu svojih usluga.