web karijera 1160*120
web struka 1160*120

EU tjedan u Slunju i Dugoj Resi

SLUNJ/DUGA RESA – U sklopu obilježavanja EU tjedna u Karlovačkoj županiji, u Slunju je jučer održano nekoliko aktivnosti u organizaciji Županijskog savjeta mladih i Savjeta Grada Slunja u suradnji s Postajom granične policije Maljevac.

Tako je u gradskom parku postavljen info pult gdje su prolaznici i posjetitelji mogli dobiti informacije o novostima koje nam donosi ulazak u EU, pogotovo informacije vezane uz prelazak državne granice. U Srednjoj školi Slunj završnim razredima održano je predavanje s istom tematikom popraćeno raznim primjerima i informacijama o Europskoj Uniji, novostima s kojima ćemo se susresti već nakon 1. srpnja i promjenama koje nas očekuju.

Učenicima je prezentirana osnovna metodologija pripreme projekata prema EU fondovima, mogućnostima zapošljavanja, stjecanja dodatnog iskustva, aktivno uključivanje u rad Savjeta mladih i stvaranje suradnje sa svim dionicima na lokalnoj, regionalnoj i drugim razinama.

U gradskoj vijećnici u Dugoj Resi održana je projekcija filma ”Moj najbolji neprijatelj”.

Podsjetimo, obilježavanje EU tjedna u Karlovačkoj županiji organizira Županijski savjet mladih u suradnji sa Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje, Upravnim odjelom za Europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju te ostalim Savjetima mladih s područja Županije, raznim udrugama i organizacijama.

eu_tjedan_slunj_1