web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Foršpan 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala napravili mladi Varaždinci

KARLOVAC – Prijave za 18. filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival, međunarodnu manifestaciju posvećenu srednjoškolskom filmu koja će se u rujnu održati u Karlovcu traju manje od mjesec dana. Svoje radove možete prijaviti do 01. lipnja i to on line putem, pristupom na službene stranice Revije i Festivala – frff.hfs.hr

I dok su neki pokušavali svoju priču pretočiti u film, organizatori, Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez, radili su na foršpanu ovogodišnje Revije i Festivala. No, zasluge za ovogodišnji foršpan ne pripada samo njima. Naime, prema ideji karlovačkih Kinoklubaša foršpan su kreirali mladi animatori iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA koji kao udruga djeluju još od 1986. godine. Kroz udrugu je u 25 godina prošlo više od stotinu mladih kreativaca koji su proizveli preko tristo filmova. Baš zbog te impozantne brojke nastala je suradnja između ove dvije tvornice filmova. Suradnja između amaterskih filmskih klubova i više je nego važna za poticanje mladih članova da se još više uključe u rad kluba, ali i da steknu samopouzdanje i iskustvo koje će im zasigurno dobro doći u životu kasnije, čime god da se bavili, a naročito ako će baviti nekim vidom audiovizualne umjetnosti, kazala je voditeljica VANIMA Sandra Malenica.

Ovogodišnji foršpan može se pogledati na http://vimeo.com/user17460022/review/63898403/8e1f583323

Karlovački festival u kontekstu vizualnog identiteta karakterizira žuta boja i boca sa filmskom trakom, no sama tema se iz godine u godinu mijenja. Tako se prošle godine sve vrtilo oko kemije i različitih eksperimenata, dok će ovogošnje izdanje biti u stilu kuglanja. Inače, ovakav novi pristup rada na foršpanu pojasnila je Marija Ratković Vidaković, koordinatorica Revije i Festivala: “Iz godine u godinu pokušavamo Reviju i Festival još više približiti srednjoškolcima. Upravo zato, priliku za rad na foršpanu dobili su nekadašnji sudionici Revije i Festivala, dakle festivalski autori. To je još jedan od načina povezivanja festivala s ciljnom skupinom kojoj je i namijenjen. Naime, srednjoškolci ne samo da oblikuju festival svojim filmskim djelima, volontiraju u izvršnoj produkciji festivala, već sada sudjeluju i u kreiranja vizualnog identiteta festivala, pojasnila je.

18. filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival očekuju nas u Karlovcu od 11. do 14. rujna. Tako će u četiri dana karlovačke ulice prisvojiti više od 150 srednjoškolaca, ne samo s područja Hrvatske ili regije, već iz cijelog svijeta.