web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Večer u kojoj ništa nije išlo od ruke

KARLOVAC – Bilo je lijepo sanjati SEHA ligu i “Karlovac” u društvu najboljih momčadi regije sa poznatim plinskim magnatom na prsima. Nevjerojatno koliko jedna pobjeda u gostima budi maštu. Cijela slika na žalost jučer je ishlapila. Protiv “Nexe-a” palo se u završnici. Ruku na srce treba priznati da su Karlovčani u susret ušli zakrpani, prijevremeno zalječeni u nadi da sve može “držati vodu” tih 60 minuta. Nisu uspjeli i sada imaju tjedan dana za zasluženi odmor iza kojeg će se vratiti kompletni. 

 

                                        Prvo poluvrijeme
 
Prvo poluvrijeme dok su ruke bile sviježe igralo se “gol za gol”. Gosti su krenuli s minimalnom prednošću međutim u 11. minuti , za ovu utakmicu nekako sklepani Borozan, dovodi “Karlovac” u vodstvo od 7:6. Svejedno u nastavku domaća obrana ne uspijeva obraniti neki od napada Našičana pa vodstvo brzo nestaje i u 17. minuti je već 9:11 za goste. U tim minutama “Karlovac” je vukao Luka Cindrić s četri gola u nizu. Smoglo se snage za novi preokret i sa dva gola Račkog u 27 . minuti prednost je ponovno na strani “Karlovca” , bilo je 16:15. Najveći optimisti nadali su se da bi u tim trenucima koncentracija “Nexe”-a mogla pasti da se na poluvrijeme otiđe s nekom većom prednošću. Međutim ništa od toga. Veći dio prvog dijela momčad iz Našica svoje golove zabijala je poprilično brzo nakon naših iscrpljujućih napada. U posljednjoj minuti gostima je isključen Pavletić, a Dino Štrucelj s krila zabija za 17:17. 
 
                                               Nastavak
 
U nastavak utakmice krenulo se s igračem više. Međutim “Karlovac” to nije kapitalizirao. Dvije i pol minute nijedna momčad nije zabila gol, da bi već minutu iza gosti imali prednost od dva pogotka. Trebalo se ponovno vaditi iz nezahvalne situacije jer svakim idućim golom gosti stvaraju značajnu prednost što se u Ligi za prvaka do sada uvijek pokazalo pogubnim po one koji zaostaju. Veliki preokreti su rijetkost. U tim minutama pronašli su se zadnji atomi energije i u 36. minuti Dino Štrucelj ponovno poravnava rezultat na 20:20. A onda je puklo! 
 
                                          Ograničenje 20
 
Deset minuta na semaforu stajalo je 20 u kutu za domaću ekipu. Pucalo se iz svih kalibara ali jendostavno do gola se nije moglo. Istovremeno na vrtaima “Karlovca” budi se Prezelj (na kraju 10 obrana) pa je prava šteta što je napad zakazao baš u tim momentima. Gosti su u tom periodu zabili tri pogotka i tek u 46. minuti Smojver konačno poentira s crte za 21:23. 

 

                                                Potrgani
 
Požega je još jednom uspio produžiti nadu zabivši za 22:24, ali to je bilo to. Iscrpljena i potrgana momčad izdržala je 48. minuta da bi u završnici izgubila korak i pala. Cindrić je pucao ali ruka je već bila teška. Lopte su se odbijale od Lelića koji je utakmicu završio s 10 obrana u drugom dijelu. Bilo je otužno gledati Luku kako se svaki put vraća u obranu s grčem na licu. Koljeno je dalo svoje i bol je bila jasno vidljiva. S druge strane Borozan koji je povremno samo uletavao s klupe, svoj posljednji šut izveo je tako da se nije niti odrazio, a lopta je otišla povrh vratiju. Vuko je završio utakmicu sa poraznom statistikom 1/7 što sigurno ne bi bio slučaj da je u potpunosti zdrav. Nije to bio onaj “Karlovac” i na vidjelo je došlo koliko su ustvari zakrpani. Gosti se odvajaju na četiri, na  pet pa na šest razlike da bi sve završili s plus pet, 27:32. 
 
                                         Veliko srce Dragec
 
Cindrić je unatoč koljenu ponovno odradio svoje i zabio devet golova kojima je priododao pet asistencija. Međutim veliko srce na parketu i želju pokazao je Dragomir Požega koji je vukao i motivirao momčad Karlovac dokle god se moglo. Želja je bila golema i Požega je zabio šest golova uz tri asistencije. Za nešto više trebao je još jednog raspoloženog.     
 
                                                   Odmor
 
Konačno odmor. Hvala Bogu na  Središnjem seminaru trenera HRS-a u Umagu koji je uletio za vikend pa se iduće kolo igra tek za tjedan dana. Tjedan dana tijekom kojih će svi odmoriti, a fizioterapeuti i doktori konačno obaviti svoje. Osvježena i motivirana momčad iduće srijede dočekuje Poreč. Naravno da neće biti lako doći do bodva, ali opet u odnosu na prošle dvije domaće utakmice, opterečenje bi trebalo biti nešto manje. Pogotovo imajući u glavi prvo kolo Lige za prvaka u kojem su se Kalrovčani iz Poreča vratili s dva boda. “Karlovac” je i dalje u igri za treće mjesto koje vodi u neko europsko natjecanje. Ima i najveću prednost. Sa tri izravna konkurenta igrao je tri utakmice u gostima. Dva puta kući se vraćao pjevajući. Pobijede li pred domaćom publikom Poreč, Sisciu i Dubravu, što osvježeni zasigurno mogu, put u Europu je osiguran.