web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Za nekoliko dana kreću radovi na uređenju POU Duga Resa

DUGA RESA – U Dugoj Resi je potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju predvorja kina Pučkog otvorenog učilišta. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Baršić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Igor Črnugelj, te predstavnik izvođača radova Anto Gučanin.

Projekt Demokratski rasadnik vrijedan je nešto više od 423 tisuće kuna, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva financira projekt sa 295 tisuća, dok ostatak sufinancira Grad Duga Resa.

U predvorju kina odvijat će se društveni i edukativni sadržaji sa ciljem demokratizacije društva. Predviđeno je 50-ak predavanja na tu temu za sve zainteresirane građane. Prostor će moći koristiti sve Udruge s dugoreškog područja.

Vrijednost građevinskih radova za koje je danas potpisan Ugovor je nešto više od 221 tisuće kuna, a isti bi trebali biti završeni kroz 30 dana. Radovi obuhvaćaju uređenje zidova, poda, rasvjete, a osim toga biti će kupljen novi namještaj, te pokretni projektor.

U sklopu projekta Demokratski rasadnik u 16 mjesnih odbora biti će postavljene oglasne ploče na kojima će građani biti informirani o događanjima. Prostor će biti otvoren prema potrebama građana i Udruga. Radovi bi trebali krenuti kroz pet dana.