web karijera 1160*120
web struka 1160*120

HSP očekuje ulazak u Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće

KARLOVAC – HSP-ov kandidat za župana Karlovačke županije i gradonačelnika grada Karlovca sa suradnicima, održali su danas press konferenciju na kojoj je između ostalog bilo riječi o programima koje oni nude, a koji su, kako su kazali, za boljitak grada i županije. U programu HSP-a tako je razvitak turizma, posebice onog vjerskog koji se zasniva na pavlinskim samostanima na području naše županije i nacionalnom svetištu Svetog Josipa. Osim toga, kažu HSP-ovci kako treba ozbiljnije razvijati malo i srednje poduzetništvo te ponovno dignuti na noge industriju, i to onu prehrambenu i metaloprerađivačku. Ističu kako treba razvijati zimski turizmu na Bjelolasici te kulturni turizam otvaranjem muzeja. U planu im je tako otvoriti muzej vojne krajine te muzej prirode na Petrovoj gori, u sklopu Gradskog muzeja, koji bi prema mišljenju HSP-a trebao biti regionalni. Na području županije i grada Karlovca žele smanjiti broj socijalnih slučajeva, i to otvaranjem novih radnih mjesta.

Ukoliko dobiju povjerenje birača, priklonit će se onima koji žele dobro gradu i županiji, bili oni lijevi ili desni, no to nije uvjet, kažu kako oni mogu biti i oporba. Na izborima očekuju ulazak u Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće. Izbori koji će biti u nedjelju, rečeno je danas za HSP- su kruna višemjesečnih aktivnosti tijekom kojih su uspjeli konsolidirati stranku nakon dugo vremena dekonsolidacije, odnosno nemilih događaja koji su se zbivali, a koji s ovim današnjim HSP-om nemaju ništa.

HSP na ovim izborima ima 11 lista na kojima su 183 kandidata. Dražen Bogović, kandidat za župana ove stranke, na konferenciji se također osvrnuo na trganje plakata koje su HSP-ovci pripremili kao dio predizborne kampanje. Skidanjem plakata, oni koji su to učinili, pokazali su da se boje te da je kod nekih zavladala panika i strah. Plakati ove stranke skinuti su u Karlovcu i Ogulinu.

Marinko Marinović, kandidat za gradonačelnika, izrazio je nezadovoljstvo zbog nedolaska kandidata za gradonačelnika na sučeljavanje na televiziji TV4R, rekavši kako se jedino on od kandidata za gradonačelnika pojavljuje na sučeljavanju. Tako je kazao kako je geslo koje ocrtava to sučeljavanje “tri Delića u službi Jelića protiv Marinovića”. Naime, na dosadašnja sučeljavanja su dolazili kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubravko i Miroslav Delić te Jasna Plevnik, koja je nekada bila na listi Dubravka Delića.