KABA

Još samo dva dana za prikupljanje predmeta za “vremensku kapsulu”

KARLOVAC – Svi zainteresirani imaju samo još dva dana za predaju predmeta za koje žele da budu stavljeni u vremensku kapsulu koja će biti zapečaćena na stotinu godina.

U “vremenskoj kapsuli” mogu sudjelovati i građani, a sve što se preda na dan Karlovačkog salona 15. svibnja na Starom gradu Dubovcu bit će izloženo do rođendana grada, a na sam rođendan grada kutija se pečati i ostaje kao izložbeni primjerak svjedočanstva vremena do 2113. godine.

5. Karlovački salon u organizaciji udruge Novi svijet-Urbani posebnog je značaja jer obilježava sve što baštinimo s područja kulture, umjetnosti, društva i promocije Karlovca u svijetu pred ulazak u društvo europskih zemalja te simbolično ostavljamo kao zalog za budućnost.

Ideja 5. KA Salona je da svatko od odabranih priloži zalog za budućnost u obliku predmeta, plakata, fotografije, CD-a, memorije, teksta, novina ili bilo kojeg oblika gdje je zabilježeno djelovanje određene institucije ili udruge na način da ono predstavlja svjedočanstvo o baštini koju zaključno s danom odvijanja KA Salona ostavljamo za budućnost. Odabrana baštinska svjedočanstva predstavila bi se na Salonu uz kratku priču o tome što donositelj zalaže za budućnost i što predstavlja vrijednost rada u proteklom periodu te zašto je baš to, odabrano, važno kao zalog Karlovca za budućnost.

Na Salonu bi se svi predmeti svečano pohranili u posebno pripremljenu kutiju/sanduk i zapečatili zaključno do datuma 15. svibnja 2113. kad se kutija smije otvoriti.

U dogovoru s Gradskim muzejom Karlovac, Zalog Karlovca za budućnost, bit će pohranjen u Branič kuli na Starom gradu Dubovcu. Time ostavljamo svjedočanstvo trenutka u kojem živimo, na prekretnici vremena i stvaranja, tik na ulasku u Europsku uniju a opet sasvim na svoj, autohton način, njegujući vrijednost Karlovčana i njihovu vjekovnu želju za stvaranjem i mijenjanjem grada nabolje.

Karlovački salon pod nazivom The best of Karlovac / Najbolje od Karlovca bit će održan u srijedu 15. svibnja u 19 sati na Starom gradu Dubovcu.