Vatrogasci predstavili vozila i opremu

DUGA RESA – Područna vatrogasna zajednica grada Duge Rese i općine Bosiljevo predstavila je u Dugoj Resi opremu i tehniku kojom raspolažu njezina DVD za slučajeve intervencija. Napravljeno je to i ove godine u svibnju koji se označava i kao mjesec zaštite od požara.

Na području VZ grada Duge Rese i općine Bosiljevo djeluje šest DVD-a koja su u nedjelju prije podne u Dugoj Resi predstavila vozila, tehniku i opremu kojom raspolažu za gašenje požara ali i za druge intervencije. Kolegama gasiteljima pridružili su se i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca s jednim vozilom i prikazali rad s vatrogasnim ljestvama na velikoj visini.

Smotru je posjetio i dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić u pranji zapovjednika PVZ Mire Mamića i predsjednika Davora Kekića. Gradonačelnik je zahvalio gasiteljima na brzi o opremi kojom raspolažu.

Gasitelji s područja Duge Rese i Bosiljeva i u ovoj godini nastavljaju s edukacijom svih članova u društvima Zajednice, radu na protupožarnoj preventivi kao na i intervencijama, radu s mladeži i djecom te inspekcijskim nadzorima. Za razliku od lani kada je bilo dosta gašenja požara, ova je godina otpočela relativno mirno. No, gasitelji su pripravni za intervencije jer se pred početak poljoprivrednih radova spaljuje korov i otpad, pa su požari mogući.
 

vatvozila_02vatvozila_03