web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Poboljšanje vodoopskrbe u južnom dijelu Karlovca

KARLOVAC – Tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac sustavno radi na poboljšanju vodoopskrbe južnog dijela grada. Tako su u tijeku radovi na realizaciji projekta crpne stanice Turanj i tlačno – gravitacijskih cjevovoda do i od vodospreme Slunjska Brda. Izgradit će se četiri cjevovoda ukupne duljine 8 197 metara, i to cjevovod od crpne stanice Turanj do vodospreme Slunjska Brda te tri cjevovoda na potezu od vodospreme do Jeleša, Zastinje i Vukmanićkog Cerovca. Investicija je vrijedna 3,2 milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti u rujnu ove godine. Ovaj projekt nastavlja se na investiciju vrijednu 2 milijuna kuna – izgradnju vodospreme Slunjska Brda, koja je realizirana 2012. godine. Lokaciju na Slunjskim Brdima danas je obišao gradonačelnik Damir Jelić, direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak te predstavnici izvođača radova i nadzora.

Za izvođenje radova zadužena je AB Gradnja. – Realizacija oba projekta od velikog je značaja za sigurnost i stabilnost vodoopskrbe južnog dijela Karlovca, što prvenstveno uključuje naselja Turanj, Jelaši, Slunjska Brda, Sajevac, Vukmanićki Cerovac, Tušilović, Zastinju, Belajske Poljice i Logorište, kazao je direktor Mrzljak posebno se zahvalivši Gradskoj upravi na pomoći kod ishođenja dozvola.

Gradonačelnik Jelić zadovoljan je projektom kojim se sustavno rješava vodoopskrba južnog dijela grada Karlovca posebice stoga što je taj kraj u Domovinskom ratu pretrpio velike gubitke.

Direktor Mrzljak tom je prilikom kazao kako je treća faza sustavnog rješavanja vodoopskrbe izgradnja cjevovoda Mekušje – Sajevac. Realizacija treće faze kreće 2014. godine.

Novi strateški sustav za južni dio grada Karlovca vrijedan je ukupno 12 milijuna kuna.

vik_03