Sanacija kanalizacije u Zagradu – nema više opasnosti za vozače i neugodnih mirisa za mještane

KARLOVAC – Još jedno gradilište u gradu na kojem se trenutno radi je ono u Zagradu koje je jučer obišao gradonačelnik Damir Jelić. Radi se priključak oborinske odvodnje nerazvrstane ceste na kanalizaciju. Radovi obuhvaćaju izgradnju priključka otvorenog jarka oborinske odvodnje postojećeg kolnika na zatvoreni sustav odvodnje. Ovime će biti riješeno prelijevanje vode iz jarka na kolnik i tako otklonjeno ugrožavanje sigurnosti prometa. Cestovnu vodu iz jarka prihvatit će se uljevom izvedenim u jarku i novom kanalizacijom oborinske odvodnje transportirati će se do postojeće odvodnje. Ukupna duljina novo izgrađene kanalizacije od uljeva do postojećeg revizionog okna je cca. 80 metara. Završetak radova očekuje se kroz tjedan dana.

– Jako smo zadovoljni da se ovaj projekt realizirao. Bio je problem ići automobilima ovom cestom kad se prelijevala voda. Osim toga, i susjedi su imali probleme, bilo je neugodnih mirisa. Dugo smo to trpjeli i drago nam je da se to napravilo. Ovaj kraj postaje sve više urbani, pa će se trebati rješavati i projekti koji se tiču odvodnje i kanalizacije dalje prema Vučjaku, kazala je predsjednica Mjesnog odbora Mirjana Pogačić. Gradonačelnik Jelić je naglasio kako o ovom problemu od mještana sluša već više godina.

– I osobno sam dva puta sa automobilom “otklizao” kada se na ovom dijelu ceste uhvatio led. Javno se zahvaljujem ženskom dijelu ekipe inženjerki u Gradu Vesni Ribar, Martini Furdek Hajdin i Hermini Komanac koje su ovaj projekt dovele do realizacije. Osim ovog projekta, očekuju nas i daljnje rekonstrukcije kod “Mirnog kuta”, a spremni smo i za taj projekt, zaključio je gradonačelnik. Vrijednost investicije je gotovo 148 tisuća kuna.